De nieuwe generatie werknemer is niet verslaafd aan werk maar aan geluk. Ze zitten boordevol energie maar ze zetten zich alleen in als u ervoor zorgt dat ze het naar hun zin hebben.
Met echte happyholics aan het woord:


‘Ik weet zeker dat je gelijk hebt. Mijn kinderen thuis maar ook de jongeren bij mij op de werkvloer geven precies aan datgene nodig te hebben wat jij zojuist hebt verteld. Hoewel ik nog steeds denk dat het soms een beetje onrealistisch is en lichtelijk verwend, klopt het, en ik snap het ook. Ik heb mijn kinderen inderdaad ingeprent dat werk leuk moet zijn, dat ze iets moeten doen waar hun passie ligt. Ik vertelde hun dit omdat ik zelf ongelukkig was in mijn werk. Ik deed werk omdat ik rond moest komen. Omdat ik mijn kinderen de opvoeding en de opleiding wilde geven die hun dat geluk en plezier konden bieden. Ik werkte puur voor het salaris.Maar het gekke is dat ik dit werk al lang niet meer hoef te doen om rond te komen. Mijn kinderen zijn uit huis, mijn hypotheek heb ik voor een deel afbetaald en er zijn genoeg andere mogelijkheden om het geld te verdienen dat ik nodig heb om rond te komen. En hoewel ik ook zo ontzettend die behoefte heb aan waardering, zingeving en plezier in het werk, streef ik dit nog niet na. Ik speel hier al wat langer mee maar nu heb jij het voor mij duidelijk gemaakt. Het wordt tijd voor verandering. Ook ik wil die behoeften terugvinden in mijn werk. Ook ik wil voor een bedrijf werken dat om mij geeft.’


Reviews van lezers:

5 sterren | Herkenbaar en relevant – Julie87

Goed geschreven, leuke voorbeelden, erg herkenbaar en super relevant! Iedereen die op dit moment leiding geeft zou het moeten lezen, want door de praktische tips van Itamar toe te passen kun je je team een stuk gelukkiger en daardoor productiever en creatiever maken!


5 sterren | Herkenbaar en bruikbaar – jabsair

Als generatie Y’er herken ik veel verwachtingen die ter spaken komen in het boek. Als manager ben ik blij met de handvaten en heb ik ze zelfs al meegenomen in evaluatiegesprekken.

4 sterren | Verplicht leesvoer – T. de Boer 

Er is veel mis met de wijze waarop veel bedrijven zijn gestructureerd: hiërarchisch en met weinig autonomie voor werknemers. Sharon weet goed te treffen waarom dit schadelijk is voor zowel de werknemers als de bedrijven. Hij geeft daarnaast pasklare oplossingen voor het probleem: geen revolutionaire veranderingen, maar wel een cultuuromslag die elke leidinggevende (dus ook ikzelf) vrij makkelijk kan doorvoeren. In mijn ogen een must-read voor moderne managers (en trouwens ook voor werknemers).

isharonBoek